Pompe de căldură: 7 Avantaje și dezavantaje
Pompele de căldură explicate - avantajele și dezavantajele!

         Pompele de căldură reprezintă sisteme ce " pompează " sau transferă căldură dintr-un loc în altul prin utilizarea unui compresor și a unei structuri circulante de agent frigorific lichid sau gazos, prin care se extrage căldura din surse exterioare și se pompează în interior. Pomparea căldurii consumă mai puțină energie electrică decât în ​​cazul în care energia electrică este utilizată exclusiv ca mijloc de conversie. În timpul verii, ciclul poate fi inversat și unitatea funcționează ca un aparat de aer condiționat.

         Sistemul de pompe de căldură a fost adoptat într- un ritm mai lent în Romania , spre deosebire de alte părți din Europa, datorită faptului că guvernul a început recent să pună în aplicare o serie de scheme noi, ceea ce face ca tranziția la o viață mai verde să fie mai ușoară și mai accesibile. Aceste practici au reușit să atragă atenția populației și ulterior, să sporească popularitatea tehnologiilor de energie regenerabilă.
         Pompele de căldură reprezintă cea mai eficientă alternativă la combustibili Fosili, Lemne în ceea ce privește încălzirea și răcirea spatiilor. Cazanele cu gaz  (centralele ) fac o treabă relativ bună, evaluată la un randament de aproape la  98%, insa nu reprezintă o soluție pe termen lung din punct de vedere al emisiilor de carbon. Pompele de căldură furnizează un randament mai bun la  încălzirea și răcirea spatiilor, in raport cu cantitatea de energie electrică utilizată in funcționarea lor.  Pompele de căldură proiectate și instalate în mod regulat ating o eficiență mai mare de 300%..
         Daca sunteti intersati in obținerea unei evaluari pentru o pompa de căldură ati ajuns in locul perfect. Instal Electroclima Constanta fiind distribuitor direct pe raza judetului Constanta a renumitelor branduri Mitshubishi, Daikin, Clivet.

Pompe de căldură

Cât ar costa o pompă de căldură?
 
În general, prețurile pompelor de căldură sunt ridicate, luând în considerare instalarea întregului sistem, însă costurile pot varia la diferiti producatoride  pompe de căldură. 
Gama de prețuri tipică pentru o instalare completă este cuprinsă între 9 000 și 17 000 de Euro, la care trebuie luate în considerare costurile de funcționare. 
Costurile pompei de căldură de la aer la apă încep de obicei de la 3 000 de lEuro și ajung până la 10 000 de Euro, în timp ce costurile pompei de căldură de la sol pot atinge până la 12000 Euro

Costurile de funcționare ale pompelor de căldură tin gradul de izolare și de dimensiunea Locuintei. Aceste costuri de funcționare sunt predispuse a fi mai mici decât cele ale sistemelor conventionale, singura diferență fiind de la ce sistem treceți.  De exemplu, dacă treceți de la gaz , acest lucru vă va oferi cele mai mici valori de economisire, în timp ce o locuința ce trece de la  incalzirea electrictrica sau lemne ar putea economisi anual mai mult de 1000 de Euro

Cel mai important aspect atunci când instalați un sistem de pompe de căldură este acela ca dimensionarea si montajul sa se faca corect. Obțineți o cotație acum! Nu durează decât 1 minut a ne transmite un mail.
 
Avantajele și dezavantajele pompelor de căldură: Avantaje 
 
1. Costuri reduse de funcționare: Pompele de căldură sunt mai ieftine decât sistemele bazate pe combustie, Cu cât sunt mai eficiente sistemele energetice, cu atât economiile pe termen lung sunt mai mari pe energie. 
În ciuda faptului că prețurile pompelor de căldură de la sol pot ajunge până la 20 000 de Euro, această investiție ecologică prietenoasă vă poate ajuta să economisiți până la 1.400 de Euro pe an. 
 
2. Mai puțină întreținere: Pompele de căldură necesită mai puțină întreținere decât sistemele de încălzire cu combustie. În mod regulat, o dată pe an, trebuie verificate anumite detalii ale sistemului, lucru care ar putea fi ușor realizat de dvs. înșivă. 
Un instalator profesionist, pe de altă parte, trebuie să verifice la fiecare trei sau cinci ani.
 
3. Siguranța: Pompele de căldură sunt mai sigure decât sistemele de încălzire bazate pe combustie.
 
4. Emisiile de carbon: Sistemul de pompare a căldurii reduce emisiile de carbon și are o rată de conversie eficientă a energiei la încălzire. De exemplu,  pompele de căldură cu sursă de apă ating eficiența relativ ridicată, aproape de 600%.
 
5. Asigurați răcirea: În timpul perioadelor calde, pompele de căldură pot inversa procesul și pot acționa ca o unitate ac. Pompele de căldură la aer pot fi comutate în mod convenabil în modul de răcire în timpul verii.
 
6. Durata lungă de viață: Durata de viață a pompelor de căldură este relativ lungă, de până la 50 de ani , însă durata medie de viață este undeva între 14 și 15 ani. 
 
Dezavantajele ce le poate a avea un sistem de pompe de caldura.
 
1. Cost ridicat în avans: Pompele de căldură au un cost ridicat în avans, dar, pe de altă parte, costurile de operare se traduc la economii pe termen lung pe facturile la energie și duc la o cale de reducere a emisiilor de carbon.
 
2. Dificil de instalat: Pompele de căldură sunt destul de greu de instalat, având în vedere că trebuie efectuate cercetări pentru a înțelege mișcarea căldurii, geologia locală, în special pentru pompele de căldură de la sol și cerințele de încălzire și răcire pentru gospodăria dumneavoastră.
 
3. Procese si deranj: Procesul de instalare necesită o muncă și un deranj a casei și a grădinii dvs. Un exemplu pertinent ar fi că penetrarea trebuie făcută prin învelirea clădirii.
 
4. Vremea rece: Puține pompe de căldură se confruntă cu probleme în zonele cu temperaturi scăzute, ceea ce poate deteriora în cele din urmă sistemul, astfel încât eficiența pompelor de căldură în condiții de vreme rece nu poate fi atinsă. 
Deși există posibilități ale unui sistem modern de pompe de căldură ce depășește această problemă functionand pana la -25 gr C
 
5. Emisii de carbon : Pompele de căldură se bazează foarte mult pe funcționarea  cu energie electrica, ceea ce înseamnă că acestea nu vor  avea  niciodată coeficient 0 punct de vedere al emisiilor de carbon. Cu toate acestea, pompele de căldură fiind electrice, ele reprezintă potrivirea perfectă cu aplicațiile solare. Cuplat împreună cu panouri solare, pompele de căldură ar putea conduce la o costuri cu energia aprope de zero.
 
 Merita O Pompa de căldură?
Avantajele pompelor de căldură arată în mod clar că acestea reprezintă o investiție inteligentă pe termen lung Având în vedere, costurile de funcționare. Daca vă gândiți la costurile ridicate în avans, dar, de asemenea, trebuie să vedeți imaginea in mare. 
Aplicațiile solare plus pompele de căldură conduc la o costuri cu energia aprope de zeroExistă diferite tipuri de pompe de căldură, fiecare cu un mecanism unic. 

Pompele de căldură economisesc energia